Oranjeleeuwinnen hebben geen kind aan Kosovo

De voetbalvrouwen van het Nederlands elftal hebben opnieuw een ruime zege geboekt. Bij Kosovo werd het in de kwalificatiewedstrijd voor de Europese titelstrijd 0-6 voor de formatie van bondscoach Sarina Wiegman. Oranje won tot nu toe alle groepswedstrijden en is al geplaatst voor de eindronde.

Bij Oranje mocht FC Twente-speelster Lynn WIlms als linksback aan de aftrap verschijnen. Daniëlle van de Donk zette Oranje al snel op voorsprong. Nog voor rust namen de speelsters van Wiegman al beslissend afstand door doelpunten van Katja Snoeijs (2) en Lieke Martens. In het tweede deel vielen er nog twee treffers, beide in blessuretijd. Ze werden gemaakt door Vivianne Miedema en nogmaals Snoeijs.

Jansen valt na rust in

Keepster nummer één Sari van Veenendaal ontbrak wegens een blessure. Lize Kop stond daardoor in het doel. Miedema viel, evenals FC Twente-aanvaller Renate Jansen, na rust in. De topscorer was niet fit genoeg om een heel duel te spelen, zo liet Wiegman voor de wedstrijd weten. Na de ruime overwinning (7-0) vorige week in Groningen op Estland was Oranje al zeker van kwalificatie voor de eindronde, die in 2022 in Engeland wordt gehouden.

Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: