Landelijk amateurvoetbal gaat seizoen in nieuwe gehalveerde competities hervatten

De landelijke klassen in het amateurvoetbal worden op de schop gegooid. Door het coronavirus is het huidige seizoen al na enkele speelronden stilgelegd. Deze worden nu volledig gestopt.

Als de ploegen in januari weer mogen beginnen, volgt er een nieuwe competitie. Daarvoor zijn de klassen in de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse gehalveerd en geografisch ingedeeld. De ploegen spelen dan tot eind juni een volledige competitie en daarna volgt een beperkte nacompetitie.

Schema volgt later

De Tweede en Derde Divisie bestaan uit poules van negen ploegen, de Hoofdklasse uit acht. De wedstrijdkalender en de promotie-/degradatieregeling volgen uiterlijk 1 januari. Als de competities pas na het eerste weekend van maart van start mogen gaan, wordt opnieuw naar de opzet van de competities gekeken. Voor het lagere amateurvoetbal wordt pas een beslissing genomen op het moment dat de regering beslist dat er weer gesport mag worden.

De nieuwe indeling voor de Overijsselse clubs:

Tweede Divisie A: AFC, De Treffers, Jong FC Volendam, GVVV, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels, Koninklijke HFC, Spakenburg en TEC.

Derde Divisie A1 (zaterdag): ACV, Ajax, DOVO, DVS'33, Excelsior'31, Harkemase Boys, Sparta Nijkerk, Staphorst en VVOG.

Derde Divisie B1 (zondag): Blauw Geel'38, Dongen, EVV, Gemert, Groene Ster, HSC'21, OSS'20, UNA en Unitas.

Hoofdklasse B1 (zaterdag): AZSV, DETO, De Dijk, Eemdijk, NSC Nijkerk, SDC Putten, Swift en Volendam.

Hoofdklasse B2 (zaterdag): Berkum, Buitenpost, Flevo Boys, HZVV, Noordscheschut, ONS Sneek, SC Genemuiden en Urk.

Meer over dit onderwerp:
AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: