Banken te goedgelovig bij leningen Eurocommerce

Verschillende grote banken hebben amper gecontroleerd of contracten waarmee Eurocommerce miljoenenleningen aanvroeg wel klopten. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag op basis van anonieme bronnen.

Oud-eigenaar Ger Visser wist met valse contracten tientallen miljoenen los te weken bij veel banken. In de contracten stond dat gemeentes garant zouden staan voor de huurinkomsten van nieuwe panden maar dat klopte niet. Een paar maanden geleden werd Visser al opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte door de FIOD. Na een paar dagen werd hij weer vrijgelaten maar het onderzoek loopt nog steeds. De banken, waaronder de Rabobank, zijn flink het schip ingegaan na het faillissement van de Deventer kantoorontwikkelaar. Gisteren werd al bekend dat 44 kantoren bij opbod worden verkocht. De verwachting is dat de panden nog maar de helft opbrengen van de oorspronkelijke prijs. 

 

Peperdure paarden en snelle auto's

Ger Visser is niet alleen een bekende naam in de vastgoedwereld. De man die als een bezetene kantoren ontwikkelde had een grote voorliefde voor springpaarden. Met zijn Eurocommerce Stallen heeft hij meerde paarden geleverd die grote prijzen hebben gehaald. Op de Olympische Spelen in London won Gerco Schröder met het paard London nog zilver. Een minder bekende hobby van Visser was zijn verzameling Ferrari's. Die auto's werden in juni in beslag genomen. Ze stonden in Deventer n een loods op een bedrijfsterrein.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren