Ferarri's Eurocommerce brengen 1,4 miljoen op

De Rolls Royce Phantom, twaalf Ferrari's en een Ford Thunderbird van het failliete Deventer Eurocommerce hebben nog geen anderhalf miljoen euro opgebracht.

De auto's zijn woensdagavond bij opbod verkocht maar de opbrengst van de veiling valt, met 1,4 miljoen euro, tegen. De auto die het meeste geld heeft opbracht is een Ferrari 275 GTB uit 1965. Het hoogste bod voor die auto is 468.000 euro. De auto die het minst op heeft gebracht is ook een Ferrari. Het gaat om een vuurrode Ferrari Mondial uit 1994 waar een schamele 22.600 voor is geboden. De auto's zijn in opdracht van de curatoren van de failliete Deventer kantoorontwikkelaar geveild. De sportauto's waren een opvallende bezit van het bedrijf en stonden jarenlange in een loods op een bedrijventerrein in Deventer geparkeerd.

 

Geruchtmakend faillissement

Het faillissement van Eurocommerce is al maandenlang groot nieuws. Het Deventer bedrijf was één van de grootste kantoorontwikkelaars van ons land. Met het faillissement lijden een aantal grote Nederlandse banken een verlies van honderden miljoenen euro's. Eigenaar Ger Visser is een paar maanden geleden door de FIOD opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte en het oplichten van banken. Hij zou met valse handtekeningen onder contracten voor tientallen miljoenen aan hypotheken hebben weten te krijgen. Visser op zijn beurt zegt dat de Rabobank - veruit de grootste schuldeiser - zijn bedrijf bewust kapot heeft gemaakt.

 

Panden worden binnenkort ook geveild

De veiling van de auto's van Eurocommerce is nog maar het begin. Op 5 november staat een grote veiling gepland waar 44 panden van Eurocommerce geveild zullen worden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren