Gratis testen voor Nederlanders die naar Duitsland moeten reizen

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders die voor werk, opleiding of zorg naar Duitsland moeten, een gratis coronatest krijgen van de overheid. Duitsland eist van inreizigers een negatieve coronatest met een testbewijs op naam. De GGD geeft deze niet, dus waren Nederlanders voor zo'n test afhankelijk van commerciële teststraten.

Vorige week kondigde het kabinet de plannen al aan. De testvoorziening is voor een groep mensen die naar Duitsland moet voor werk, school of de verlening van mantelzorg aan een Duits familielid. Bij het aanvragen van de coronatest moet iemand een geldige reden opgeven.

Vanmorgen is de website grenstesten.nl online gegaan. Daar kunnen mensen een afspraak maken.

Hardenberg, Hengelo en Enschede

Langs de grens zullen er meteen zeven testlocaties opengaan, waaronder in Hardenberg, Hengelo en Enschede. In de dagen erna komen er meer teststraten. De bedoeling is dat er langs de grens op zeker twintig plekken getest kan worden.

De openingstijden van de testlocaties zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 11.00 uur en 16.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur. Voor de testvoorziening heeft Den Haag 12 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Van Veldhuizen

Onlangs stuurde de Enschedese burgemeester Van Veldhuizen, namens de zeven veiligheidsregio's langs de grens, een brief naar het kabinet. Daarin riep hij op tot een oplossing voor het probleem dat er tot vandaag was.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: