Thomas Bruns in basis bij Heracles, Mark-Jan Fledderus is fit

Heracles Almelo start zaterdag in de competitiewedstrijd tegen AZ met hetzelfde elftal dat vorige week speelde in de oefenwedstrijd tegen Al Ittihad (1-1).

Thomas Bruns krijgt als aanvallende middenvelder dus de voorkeur boven Simon Cziommer. Mark-Jan Fledderus, die wat lichte enkelklachten heeft, is fit genoeg om te spelen.


Verder dan vorig seizoen

Bij Heracles ontbreken nog wel verdedigers Jeroen Veldmate en Milano Koenders, die inmiddels wel weer (deels) meetrainen. Verder kampt middenvelder Menno Heerkes nog met een lichte enkelblessure.

Trainer Jan de Jonge meent dat zijn ploeg verder is dan vorig jaar om deze tijd: "Vanaf het begin van de voorbereiding hebben we meer spelers gehad, meer structuur en meer duidelijkheid. Daardoor hebben we meer kunnen doen en gerichter kunnen werken dan vorig seizoen."


Groenteboer

Toch kan De Jonge nog niet zeggen waar zijn ploeg staat na de voorbereiding. "Dat kun je net zo goed aan de groenteboer vragen, want ik heb geen idee. Het is geen wiskunde, dan had je het gewoon kunnen uitrekenen. Het is en blijft voetbal, het examen is morgen."

AZ is de eerste tegenstander voor de Almeloërs. "Ze hebben op iedere positie uitstekende spelers", weet  De Jonge. "Als ze aan het voetballen komen, heb je een probleem."

De wedstrijd in het Polman Stadion begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Higler.

Meer over dit onderwerp:
heracles almelo Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: