Heracles-voorzitter Jan Smit: "Alleen met John van den Brom gesproken"

De kans dat Heracles Almelo deze week al de nieuwe hoofdtrainer kan presenteren, lijkt niet zo groot. John van den Brom is tot dusverre de enige trainer waarmee de club heeft gesproken, zo vertelde voorzitter Jan Smit woensdag tijdens de businessclubavond.

Het gesprek met de oud-trainer van AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en RSC Anderlecht liep echter op niets uit. "We zijn maandag van negen tot zes in gesprek geweest en hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt", aldus Smit.

"Bij Gertjan is nee ook echt nee"

De zoektocht naar een opvolger voor Jan de Jonge, die zondag werd ontslagen, blijkt een lastige. Enkele goede kandidaten die worden genoemd zijn niet haalbaar, omdat ze nog onder contract staan bij een andere club.

En Gertjan Verbeek, die al tweemaal eerder bij Heracles werkzaam was, weigert principieel, omdat hij goed bevriend is met De Jonge. Smit: "We kunnen heel goed met Gertjan opschieten, maar bij hem is 'nee' ook echt 'nee'."

"Direct goed gevoel bij Van den Brom"

Heracles heeft van de CBV, de belangenvereniging voor coaches in het betaalde voetbal, een vacaturelijst gekregen met alle gediplomeerde trainers die beschikbaar zijn. "Bij de naam van John van den Brom hadden we direct een goed gevoel", geeft algemeen directeur Nico-Jan Hoogma aan.

"Maar we moeten nu dus verder kijken wat er mogelijk is binnen onze mogelijkheden. Tegelijkertijd moet het ook een trainer zijn die een nieuwe schwung aan het elftal kan geven, zodat we in Almelo weer lekker een avondje voetbal kunnen gaan kijken."

John Stegeman neemt honneurs waar

Zolang er nog geen nieuwe hoofdtrainer is, zal assistent John Stegeman de honneurs waarnemen, samen met René Kolmschot. Stegeman is onlangs geslaagd voor de curcus Coach Betaald Voetbal en beschikt dus over de benodigde papieren.

Meer over dit onderwerp:
heracles almelo Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: