Oranjevrouwen in Enschede met zevenklapper langs Noorwegen in aanloop naar Spelen

De Oranjevrouwen hebben bij hun terugkeer in Enschede een leuke en simpele avond beleefd. Noorwegen werd met 7-0 verslagen op de plek waar Nederland in 2017 Europees kampioen werd. Er zaten vanavond 3000 toeschouwers in De Grolsch Veste.

Bij Oranje was er een basisplek voor Jill Roord uit Oldenzaal en Sisca Folkertsma van FC Twente. Voor rust zorgden Vivianne Miedema en Sherida Spitse voor de 2-0 stand na 45 minuten. Na de pauze ging het hard en zorgden Roord, Dominique Janssen en opnieuw Miedema nog binnen het uur voor 5-0.

Zevenklapper

Shanice van de Sanden tekende voor de 6-0 en in de slotfase mochten ook verdedigers Lynn Wilms en Kika van Es van FC Twente hun entree maken. Daniëlle van de Donk zorgde voor het slotakkoord door de 7-0 aan te tekenen.

Zuid-Afrika

Nederland oefent momenteel ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Op 3 juli speelt het nog tegen Zuid-Afrika. Dat is de laatste van drie oefenwedstrijden. Eerder was Italië te sterk. Op de Spelen, die op 21 juli beginnen voor Oranje, zijn Zambia, Brazilië en China de tegenstander in de poule.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL FC TWENTE VROUWEN
Deel dit artikel: