Warner Hahn keept topper tegen PSV na slechts enkele trainingen bij PEC

Warner Hahn staat zaterdag in de topper tegen PSV meteen onder de lat bij PEC Zwolle. De doelman, die zijn debuut maakt in de eredivisie, heeft dan pas drie dagen met zijn nieuwe ploeggenoten kunnen trainen, omdat hij sinds zijn overgang naar PEC Zwolle in het trainingskamp van Jong Oranje zat.

Zelf ziet de 22-jarige huurling van Feyenoord dat niet als een probleem: "Misschien dat het bij bepaalde gewoontes even lastig is. Hoe staat het bij corners? Hoe staat het bij vrije trappen? En ik moet de namen van de spelers nog een beetje beter leren, maar dat is morgen wel goed. Verder heb je als keeper vooral de taak om ballen tegen te houden en daarvoor maakt het niet uit welk shirt je draagt."


Heel weinig ervaring

Hahn promoveerde afgelopen seizoen met FC Dordrecht naar de eredivisie en verdiende een transfer naar Feyenoord. Daar werd hij echter - na de verrassende komst van Ajax-doelman Kenneth Vermeer - de derde keus.  "Ze vonden het voor mij nog iets te vroeg", weet Hahn. "Op het moment dat ze Vermeer konden halen, wilden ze dat niet laten. Het is natuurlijk een heel ervaren keeper met interlands en Champions League-ervaring. Ik ben nog jong en daardoor heb ik heel weinig ervaring. Het is dan Feyenoords goed recht om die keuze te maken en aan mij om te kijken of ik elders kan spelen. Gelukkig kan ik dat hier."

De keeper had ook naar Excelsior gekund, maar hield een goed gevoel over aan het telefoongesprek met trainer Ron Jans en dat goede gevoel werd in de eerste trainingsdagen bij PEC Zwolle meteen bevestigd: "Vandaag stond voor mij nog een beetje in het teken van wennen en kennis maken met iedereen, maar ik ben hier goed op mijn plek en ben goed opgevangen. Voor mij is al wel gebleken dat ik de juiste keuze gemaakt heb."

'PSV-jongens vinden het lastig'
Hahn gaat debuteren in de thuiswedstrijd tegen koploper PSV. Een topper, want PEC Zwolle is de nummer drie van de eredivisie. En Hahn heeft al gemerkt dat ze dat in Eindhoven ook zo zien: "Ik heb bij Jong Oranje acht dagen met die jongens geslapen en het er al flink over gehad. En ik weet dat ze het lastig vinden om hier naar toe te gaan."

Deel dit artikel: