Mark Engberink gaat debuteren voor Heracles Almelo tegen Ajax

Voor Heracles Almelo staat zaterdag de eerste competitiewedstrijd na het ontslag van trainer Jan de Jonge op het programma, uit tegen Ajax. Assistent John Stegeman, die voorlopig samen met René Kolmschot de honneurs waarneemt, wijzigt de opstelling op meerdere posities en laat direct een speler debuteren: Mark Engberink.

De 22-jarige linksback, die deze zomer overkwam van Jong FC Twente, vervangt Fahd Aktaou, die vanwege lichte klachten niet inzetbaar is.


Moeilijke keuzes

Wout Weghorst staat voor het eerst in de basis. De spits speelt in plaats van Denni Avdic, die nog niet hersteld is van zijn hamstringblessure. Centraal achterin krijgt de weer fitte Jeroen Veldmate de voorkeur boven Ramon Zomer. Thomas Bruns is de aanvallende middenvelder, waardoor Simon Cziommer en Iliass Bel Hassani op de bank belanden. Oussama Tannane keert terug in de ploeg na een schorsing.

"Het was heel moeilijk, want ik vind dat iedereen op dit moment gigantisch zijn stinkende best doet", biecht Stegeman op. "We hebben dus een aantal hele moeilijke keuzes moeten maken, want we kunnen er maar elf opstellen. Dat proberen we zo goed mogelijk te doen."


Sluispoorten open

Stegeman debuteert als hoofdtrainer met een uitwedstrijd tegen de regerend landskampioen. Niet de makkelijkste klus, zo weet hij: "Ajax is een goed voetballend team met veel individueel goede spelers. Maar in de omschakeling kan Ajax wel eens kwetsbaar zijn. Daar hopen we van te kunnen profiteren. Onze intentie is om gewoon te voetballen in de ArenA, maar we moeten niet de sluispoorten open zetten. Het belangrijkste is dat we gegroepeerd spelen."

En daarbij moet de relatief jonge ploeg niet te veel ontzag tonen voor de tegenstander, vindt Stegeman: "We moeten niet naar Amsterdam gaan met knikkende knieën. We hebben morgen achttien kerels nodig."

Het duel tussen Ajax en Heracles Almelo begint zaterdag om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Liesveld. De wedstrijd is live te volgen via Radio Oost.

Meer over dit onderwerp:
heracles almelo Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: