Mustafa Saymak fit voor topper tegen PSV, maar begint op bank

PEC Zwolle kan zaterdag in de topper tegen PSV beschikken over Mustafa Saymak. De middenvelder haakte vorige week af bij Jong Oranje vanwege een hamstringblessure, maar is op tijd hersteld. Ook Maikel van der Werff is inzetbaar; de verdediger is terug na een lichte bovenbeenblessure.

De twee beginnen wel op de bank, omdat ze nog geen hele wedstrijd aankunnen. Thomas Lam en Trent Sainsbury, die afgelopen week debuteerde voor de nationale ploeg van Australië, zijn hun vervangers. Doelman Warner Hahn debuteert; hij vervangt Diederik Boer, die naar Ajax is vertrokken.


Accu opgeladen

Ook de rest van de selectie oogt na het vrije weekend weer helemaal fris. In de laatste wedstrijd tegen NAC Breda (3-1 nederlaag) leek het zware programma met de Europese wedstrijden zijn tol te eisen. Trainer Ron Jans: "Tegen NAC Breda werd het fysiek toch allemaal net iets te veel. Maar dat ziet er weer goed uit: de accu is opgeladen en de startkabels kunnen er weer af."

PEC Zwolle is de huidige nummer drie van de eredivisie, tegenstander PSV is koploper. Jans: "PSV staat bovenaan, dat is een feit. Maar het is niet een ploeg die een tegenstander zijn wil op legt en op die manier wedstrijden wint. Ze laten de tegenstander komen en maken het verschil in de counter. Wat dat betreft is het wel vergelijkbaar met de thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen PSV, na de bekerfinale. We voetbalden toen heel leuk tegen ze, maar door onze fouten af te straffen won PSV (1-2). Daar moeten we nu voor waken."

De topper, die om 20.45 uur begint, wordt gefloten door scheidsrechter Makkelie.

Meer over dit onderwerp:
pec zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: