Drie aanhoudingen vanwege diefstal waardevolle Pokémonkaarten in Kampen

De politie heeft drie personen aangehouden in verband met de diefstal van waardevolle Pokémonkaarten in Kampen, eind vorig jaar. Twee van hen zitten nog vast.

Op 16 december 2020 kwamen twee mannen bij het slachtoffer in Kampen aan de deur om zijn waardevolle kaarten te kopen. In plaats van een eerlijke koop werd de Kampenaar opgesloten en gingen de mannen er met zijn kaarten ter waarde van bijna 50.000 euro vandoor.

De politie heeft woensdag een 29-jarige man uit Almere aangehouden die er van wordt verdacht deze kaarten te hebben gestolen. Hij zit vast en wordt gehoord. De tweede man wordt nog gezocht.

De zaak kreeg veel aandacht toen het op 13 april werd uitgezonden in Opsporing Verzocht. Het onderzoeksteam ontving meer dan dertig tips waarin ook namen werden genoemd. Uit het onderzoek bleek dat er vermoedelijk meer personen bij de zaak betrokken waren.

Eerdere aanhoudingen

Zo werd op 17 mei een 30-jarige man uit Lelystad aangehouden voor betrokkenheid bij de beroving. Hij wordt er niet van verdacht in de woning te zijn geweest, maar zit nog steeds vast.

Daarnaast werd er eind vorige maand een 30-jarige vrouw uit Hillegom aangehouden. Ook zij wordt er niet van verdacht in de woning te zijn geweest. Hoewel zij inmiddels weer vrij is, blijft ze verdachte in deze zaak. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS KAMPEN IJSSELDELTA
Deel dit artikel: