Dixi in de fik in Deventer: bluspoging veroorzaakt enorme steekvlam

Bewoners aan de Moerbeistraat in Deventer werden vanochtend vroeg opgeschrikt door een in brand gestoken dixi. Iets na zessen stond het mobiele toilet in de fik. De brand werd ontdekt door een omwonende, die vervolgens haar buren waarschuwde.

De bewoners van de woning waar de dixi tegenaan stond hebben een eerste bluspoging gedaan met emmers water, maar dit leidde juist tot een grotere steekvlam. Dat komt volgens de brandweer waarschijnlijk door de chemicaliën in het toilet. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. Een auto die op de mindervalidenparkeerplaats naast het brandende toilet stond kon nog op tijd worden verplaatst.

Werkzaamheden

Zo'n twee weken geleden zijn er werkzaamheden bij de woningen aan de Moerbeistraat verricht door woningstichting Ieder1. De dixi was, ondanks verzoeken uit de buurt, nog niet opgehaald en zou waarschijnlijk de hele bouwvakantie nog blijven staan. De politie zorgt er nu voor dat de overblijfselen van het mobiele toilet alsnog worden weggehaald.

Er loopt een onderzoek naar de brandstichting, maar de politie heeft nog geen verdachte aangehouden. De wijk De Zandweerd wordt de laatste maanden geteisterd door brandstichtingen in containers, schuurtjes en auto's. Of de branden met elkaar te maken hebben is niet bekend.

Bekijk hier de beelden van de bluspoging die zorgde voor een steekvlam:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DEVENTER 112 NIEUWS
Deel dit artikel: