Vitens trekt kookadvies in: "Maar water kan bruiner zijn dan normaal"

Huishoudens in de gemeenten Oldenzaal, Losser en delen van Dinkelland hoeven het kraanwater niet meer te koken voor consumptie. Waterbedrijf Vitens waarschuwt mensen wel dat er wat bruiner water dan normaal uit de kraan kan komen. "Dit ziet er niet fris uit, maar is ongevaarlijk."

Het kookadvies werd afgelopen dinsdag opnieuw afgegeven nadat er een melkzuurbacterie in het water werd aangetroffen. Kort daarvoor was het advies ook al van kracht, omdat er een poepbacterie in het leidingnet werd aangetroffen.

Maar inmiddels is het water weer schoon. Daarvoor heeft het waterbedrijf een speciale installatie gebouwd om het water goed te zuiveren en de leidingen door te spoelen.

Daarom kan het zijn dat het water wat bruiner dan normaal uit de kraan komt. "Vanwege het doorspoelen van ons waterleidingnetwerk kan het zijn dat er door drukverschillen wat bruiner water uit de kraan komt. Dit is ongevaarlijk. Spoel uw kranen goed door", schrijft het waterbedrijf daarover op haar website.

Vervelend

Viten blijft de komende tijd het water in het leidingnet controleren en begrijpt dat de afgelopen periode vervelend is geweest voor alle getroffen huishoudens. Het bedrijf schrijft op haar website: "We willen nogmaals onze excuses voor aanbieden voor de overlast en hartelijk dank voor de medewerking en het begrip."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
VITENS OLDENZAAL LOSSER DINKELLAND
Deel dit artikel: