Winkelend publiek in Zwolle maakt zich zorgen over toekomst binnenstad

Het winkelend publiek in de binnenstad van Zwolle maakt zich wel zorgen over de toekomst van het winkelen in die stad. Dat leert een korte rondgang door het stadscentrum van de provinciehoofdstad, vandaag.Â

Het verdwijnen van de V en D, de schoenenwinkels van Macintosh en de DA winkels in de binnensteden heeft ongetwijfeld een enorme impact op de stadsbeleving. 

Het zal gaten slaan in de winkelstraten, ook in Zwolle. "De gezelligheid van het centrum verdwijnt", zegt een man, die op meer plaatsen in de stad gaten ziet door leegstand. "Het wordt een doods gebied." Een ander heeft minder moeite met de problemen waarin veel winkels verzeild zijn geraakt. "Dan gaan ze maar failliet. Mijn broek kan ik overal wel kopen."

Schoenenzaak minder gemis

"Het hoort bij het beeld van deze tijd", meent een vrouw die meer moeite heeft met het verdwijnen de V&D uit de stad dan de schoenenzaken waarmee het nu ook niet goed gaat. "Daar zijn er veel meer van. Er is meer concurrentie. Die mis ik minder."

Maar waarom zou je eigenlijk nog gaan winkelen in het centrum van een stad als al die inkopen ook via internet bereikbaar zijn? "Winkelen in een stad is toch iets anders dan vanachter de computer", meent een man. Hij krijgt bijval van een vrouw. "Je moet het leuk vinden om naar een stad te gaan."

Beleving

Beleving daar heeft het allemaal mee te maken. Winkelen moet leuk zijn. Je moet er met plezier rondlopen Sommige schoenwinkels, bijvoorbeeld, missen dat volledig, aldus een bezoeker aan de Zwolse binnenstad. "Dan kun je net zo goed via internet kopen."

Meer over dit onderwerp:
Zwolle winkels IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren