Sein brand meester in Hengelo; rookontwikkeling neemt af, flatbewoners naar huis

De brandweer heeft om 03.45 uur het sein brand meester gegeven bij de grote brand aan de Turbinestraat in Hengelo. De rookontwikkeling neemt volgens de brandweer iets af. Er wordt nog steeds wel gewaarschuwd voor overlast door de rook. De bewoners van de ontruimde flats mogen weer terug naar hun woningen.

"Een grote bende." Zo vat een werknemer van De Dessert Meesters, voorheen Van der Poel Desserts, de situatie bij het bedrijf samen waar hij even daarvoor nog aan het werk was. Wat er precies is gebeurd, weet hij niet precies. Wat duidelijk is, is dat er van het bedrijf weinig meer over is.

"Wat ik heb vernomen is dat achter het pand waar de zwarte kratjes staan, dat die in de brand zijn gevlogen. Er was een nachtploeg aan het werk. Die hebben de brand ontdekt en het pand ontruimd. Daar kunnen wij niet meer werken. Alles is verloren."

Koffie

Iets verderop worden de bewoners van twee flats aan de Weideweg in Hengelo opgevangen in het Gilde College. Onder het genot van een kop koffie kunnen ze bekomen van de schrik.  Het was schrikken, ja. Ik was net naar bed", zegt één van de bewoners. "Plotseling stond er politie voor de deur die ons vertelde dat we heel snel weg moesten. Het ging heel snel. Het scheen al drie kwartier te branden. Er was explosiegevaar."

Even na 04.00 uur maakte de brandweer bekend dat bewoners van de flats mochten terugkeren naar woningen.

Meer over dit onderwerp:
brand Hengelo Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren