Mark de J. blijft vastzitten voor de moord op Koen Everink

Mark de J. blijft voorlopig vastzitten voor de moord op zakenman Koen Everink uit Enschede. Dat heeft de rechtbank vanmorgen besloten.

De voormalige tenniscoach zit nu ruim tien maanden vast. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan dat hij Everink vorig jaar maart met messteken om het leven bracht in de woning van Everink in Bilthoven. 

Ruzie over gokschulden van De J. zou de aanleiding zijn geweest. 

De J. ontkent

De J. zelf ontkent nog altijd dat hij iets te maken heeft met de dood van Everink. Hij verwijt de politie en het Openbaar Ministerie tunnelvisie.

"Ik zit al tien maanden vast, ik slaap er iedere nacht slechter van", zei De J. vandaag op de zitting. 

Advocaat wil meer onderzoek

Zijn advocaat diende volgens RTV Utrecht vandaag honderd onderzoekswensen in. Zo wil hij dat het mes waarmee de moord zou zijn gepleegd, nader wordt bekeken. Ook wil de advocaat dat de verdwenen telefoon van Everink wordt opgespoord. 

Daarnaast wil de advocaat meer weten over DNA-sporen op de sokken van Everink. 

Bloedspatten en voetsporen

Het Openbaar Ministerie verwees vandaag tijdens de zitting juist naar bloedspatten op het horloge van Everink, dat bij De J. in de auto is gevonden. Daarnaast zat er DNA van de voormalige tenniscoach op de kleren van Everink. 

Ook zijn er volgens het OM voetsporen en bloed gevonden op een envelop. Begin mei staat de inhoudelijke behandeling van de zaak gepland en wordt er meer bekend over de zaak. 

Meer over dit onderwerp:
Koen Everink Enschede Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren