De slag bij Waterloo herleeft dit weekend in Almelo

Dit weekend vindt in het Schelfhorstpark in Almelo het Historisch Festival Almelo plaats. Hoogtepunt is de 'Slag om Ruigenrode', waarbij re-enactors zaterdag- en zondagmiddag een veldslag naspelen in Napoleontische stijl.

Voor dit evenement komen dit weekend 600 tot 700 mensen uit heel Europa naar Almelo die dezelfde hobby hebben. 

Het is de derde keer dat de acteurs de bezoekers mee terug in de tijd nemen, met als doel meer kennis over de geschiedenis en cultuur rond deze Napoleontische periode over te brengen. Daarom dragen ze authentieke kleding, slaan hun tenten op in authentieke kampementen, slapen ze op stro en spelen veldslagen na met wapens uit die tijd.

Geschiedenis

Martijn Makkinga doet mee dit weekend als re-enactor: "Ik was als kind al enorm geïnteresseerd in geschiedenis. Via een kennis ben ik er in gerold en het is geweldig om de geschiedenis nu van zo dichtbij mee te maken."

Tentenkamp

Tijdens het festival is het tentenkamp te bezoeken. Daarnaast wordt een speciaal Kinderplein ingericht met tal van activiteiten en zijn er diverse muziekoptredens en workshops. Alle activiteiten hebben natuurlijk een historisch tintje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo historisch festival Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: