Onderzoek Nederlandse politie richt zich op hoe en waarom vermissing Joey Hoffmann

Het onderzoek van de Nederlandse politie is uitsluitend gericht op de vermissing van de 21-jarige Haaksbergenaar Joey Hoffmann. De eventuele betrokkenheid van Haaksbergenaar Björn Breukers en echtgenote Derya bij de verdwijning valt onder het onderzoek van de Turkse politie. Het Haaksbergse stel verblijft in Turkije. Beide onderzoeken staan los van elkaar, verklaart woordvoerder Simen Klok van politie Oost-Nederland.

De politie in Nederland bemoeit zich niet met het onderzoek in Turkije. Klok kan niet bevestigen dat Björn en Derya door de Turkse politie als verdacht worden beschouwd. "Wat er in Turkije plaats vindt of in de laatste weken is gebeurd, daar kunnen en willen wij niet intreden als Nederlandse politie. Andersom zouden we ook niet willen dat de Turkse politie zich zou bemoeien met het onderzoek in Nederland."

Klok zegt dat de Nederlandse politie deze week wel heeft gesproken met het Haaksbergse stel dat begin juli in gezelschap van Joey Hoffmann naar Turkije is gereisd om daar een woning te bouwen. Van Joey is na vertrek niets meer vernomen, terwijl Björn en Derya zich deze week bij de politie hebben gemeld nadat ook zij aanvankelijk werden vermist.

Geen verklaring na gesprek met Björn en Derya

"Over wat wij besproken hebben met het paar kunnen wij uit privacy-overwegingen niet vertellen", aldus politiewoordvoerder Klok. Ook komt hij niet met een verklaring waarom Björn daags na de vermissing van Joey op 8 juli met zware verwondingen is opgenomen in een Turks ziekenhuis. "Ook dat valt onder het onderzoek en daar kan ik niks over zeggen."

Het handelen van Björn en Derya in Turkije wordt onder de loep genomen door de Turkse politie. Uit dat onderzoek moet blijken of de Turkse politie aanleiding ziet om het Haaksbergse stel langer vast te houden.

Is Joey wel op reis gegaan?

De Nederlandse politie onderzoekt vooral wat er is gebeurd in de dagen voor het vertrek van Joey met Björn en Derya in Haaksbergen. De politie probeert te weten te komen of daar aanknopingspunten liggen voor de vermissing van Joey, waarvan niet eens vaststaat of hij wel op reis is gegaan en/of in Turkije is aangekomen. De reis daarheen was met een bestelauto en duurde drie dagen. De politie heeft geen concrete aanwijzingen voor een misdrijf, maar het onderzoek is er wel op gericht om die mogelijkheid uit te sluiten.      

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen vermissing onderzoek Nieuws
Deel dit artikel: