Turkse politie onderzoekt bestelbusje van Haaksbergs stel

Björn en Derya Breukers uit Haaksbergen worden vandaag verder gehoord op het politiebureau in de Zuid-Turkse stad Silifke. De Turkse politie onderzoekt tevens het bestelbusje waarmee het paar samen met de vermiste Joey Hoffmann een maand geleden naar Turkije was vertrokken.

Ook zou volgens bronnen in Turkije de politie vandaag met Björn naar de plek gaan waar hij op 9 juli zwaar gewond raakte als gevolg van een val van rotsen.

Of de Haaksbergenaar en zijn vrouw door de Turkse politie worden vastgehouden is niet duidelijk, zegt AD-verslaggever Peter Winterman in het NOS Radio 1 Journaal. "Ze worden in ieder geval gehoord, maar mogelijk is dat als getuige", zegt Winterman vanuit Silifke.

Sporenonderzoek in bestelbusje 

De Turkse politie heeft ook de bestelbus van de twee meegenomen voor sporenonderzoek. De 21-jarige Joey Hoffman zou met Bjorn (34) en diens vrouw Derya Breukers (26) per bestelbus naar Silifke zijn gereisd. Het echtpaar wilde een nieuw bestaan opbouwen in het land; Hoffmann ging mee om te helpen bij de bouw van hun huis.

Volgens een Turkse politiechef werd Bjorn Breukers op 9 juli, een dag na de verdwijning van Hoffman, met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in de Zuid-Turkse plaats Silifke.

Verdachte situatie
"Het is onduidelijk hoe hij aan de verwondingen is gekomen en dat vindt de politie hier uitermate vreemd", zegt Winterman. "De Turkse politie noemt het een hele verdachte situatie." Volgens de verslaggever houdt de Turkse politie rekening met een misdrijf.

Bjorn en Derya Breukers zouden in Turkije een stuk land hebben gekocht om hun huis op te bouwen, maar volgens Winterman is dat twijfelachtig. "Mensen in Silifke vinden het een vreemd verhaal, want je koopt hier niet zomaar een stuk grond. Lokale journalisten plaatsen er ook vraagtekens bij."

Deel dit artikel: