'Haaksbergenaren Bjorn en Derya moeten nacht op politiebureau blijven'

Bjorn en Derya Breukers, de twee Haaksbergenaren die in Silifke worden verhoord in verband met de verdwijning van Joey Hoffmann, moeten in ieder geval nog één nacht op het politiebureau blijven. Dat melden de Telegraaf en het AD.

Vandaag maakten ze samen met de politie een ronde langs de plekken waar ze met Hoffmann, ook uit Haaksbergen, voor zijn verdwijning zijn geweest. De twee zouden volgens de politie geen verdachten zijn in de zaak rondom Hoffmann. 


Vermist

Bjorn en Derya zijn naar verluidt de laatsten die Hoffman hebben gezien. De drie vertrokken eind juni samen naar Turkije om er een huis te bouwen. Op 8 juli zou Hoffmann weer naar Nederland gaan, maar daar is hij nooit aangekomen. Anderhalve week later werd hij door zijn familie als vermist opgegeven.

Ook het echtpaar Breukers was even spoorloos. Van hen was tussen 21 en 29 juli niets vernomen. De twee meldden zich dinsdag in goede gezondheid bij de Nederlandse ambassade in Ankara. 

Ziekenhuis
Gisteren bleek dat Bjorn op 9 juli, de dag nadat Hoffmann van de radar verdween, zich met verwondingen in het ziekenhuis in Silifke meldde. Hij zou van een rots zijn gevallen.

Wat het betekent dat Bjorn en Derya een nacht op het politiebureau moeten blijven, is niet bekend. Ze zijn vooralsnog geen verdachten, meldt de Telegraaf. De politie zou vooral veel vragen hebben voor het tweetal.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: