Morgen grote zoektocht naar vermiste Joey uit Haaksbergen in Turkije

In Turkije wordt morgen een grote zoektocht gehouden naar de sinds vorige maand vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Daarbij worden zowel honden als een helikopter ingezet.

Joey werd op 8 juli voor het laatst gezien in Silifke.


Vermissing

De 21-jarige Hoffmann wordt sinds 8 juli vermist. Een week eerder was hij met een busje naar Turkije gegaan, om plaatsgenoten Derya en Bjorn Breukers te helpen bij de bouw van hun huis in Silifke. Joey zou heimwee hebben gekregen en drie dagen na aankomst weer zijn vertrokken. Volgens Derya en Bjorn zou hij een taxi hebben gepakt om naar het vliegveld te gaan.

Een dag later werd Bjorn met ernstige verwondingen over het hele lichaam opgenomen in het ziekenhuis in de Zuid-Turkse plaats Silifke. Hij zou van een rots zijn gevallen. Na behandeling in het ziekenhuis weigerde hij in het ziekenhuis te blijven en vertrok hij.

Twee weken later wordt hij, samen met zijn vrouw Derya en net als Joey, als vermist opgegeven. Pas een week later komt het echtpaar weer op de radar, in Ankara. Daar vragen ze een nieuw paspoort aan op de Nederlandse ambassade.

Het tweetal werkt sinds begin deze week met de lokale politie in de zoektocht naar Joey. Zo werd de kampeerplek bezocht en de plek waar Bjorn van de rotsen zou zijn gevallen. Ook werden ze vastgehouden door de politie. Onbekend is of ze al vrij zijn.

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Regio Hengelo 112 Nieuws
Deel dit artikel: