'Joey Hoffmann was geen vriend van ons'

Björn Breukers uit Haaksbergen zegt geen vriend te zijn van Joey Hoffmann, die maandagmorgen dood werd aangetroffen in onherbergzaam gebied in Turkije. Het AD sprak met Breukers voor een hotel waar hij met z'n vrouw Derya verblijft. Het echtpaar moet beschikbaar blijven voor verhoor.

Volgens Björn was Joey de buurman van zijn vader. Uit het gesprek met de krant blijkt Björn niet echt onder de indruk van de dood van Joey. "Mijn vader en moeder zijn ook dood", zegt hij.

Het verwijt dat het paar zich sinds de vermissing van Joey zich niet om hem bekommerd hebben, spreekt hij tegen. "Ik heb vijf dagen na zijn vertrek nog gebeld met zijn vader of hij in Nederland was aangekomen." Björn zegt ook voorlopig niet terug te keren naar Nederland. Volgens hem is daar teveel aandacht voor het stel.

Björn en Derya vertrokken eind juni met Hoffmann om in de buurt van Silifke een huis te bouwen. Na enkele dagen ontstond ruzie en ging Joey weg. Sindsdien was hij spoorloos, totdat maandag zijn levenloze lichaam werd ontdekt op anderhalve kilometer van de plek waar het drietal nog gezamenlijk gekampeerd hadden.

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Joey Hoffmann Nieuws
Deel dit artikel: