Zwolse Mirella maakt fietsbare paashaas

Zoek je nog een activiteit voor dit paasweekeinde? In de omgeving van Zwolle kun je een route in de vorm van een paashaas gaan fietsen. Dat is het idee van de Zwolse Mirella Zwanenburg.

"Het is de bedoeling dat je een route fietst, waardoor het op de plattegrond eruit ziet als een leuk patroontje. Strava Art noemen ze dat."

Strava is een app die sporters gebruiken om hun route en prestaties bij te houden. Achteraf kun je precies zien waar je bent geweest en welke prestatie je hebt geleverd. Dit is te delen met anders sporters.

"Het idee heb ik van Twitter. In het westen van het land had iemand ook al een patroon gemaakt. Ik dacht: dat moet toch rond Zwolle ook wel lukken? En daar is deze paashaas uit gekomen."

De route heeft Mirella nog niet gefietst, dat gaat dit weekend hopelijk gebeuren. "Ik ben heel eerlijk gezegd wel een beetje een mooiweerfietser. Dus als het droog is stap ik op de fiets."

"De route is een kleine 40 kilometer. Op de racefiets goed te doen, maar op de stadsfiets moet het ook wel te doen zijn."

Positieve reacties

De reacties die de fietsster krijgt zijn positief. "Ik krijg veel meer reacties op deze posts dan als ik wat anders plaats. En de reacties zijn alleen maar positief."

Wil je deze route fietsen? Je kunt hem vinden op het Strava-account van Mirella.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Strava IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: