Ondernemers tevreden over gebruik van elektrische vrachtfiets

Alfred de Kooter is schilder. Veel van zijn klussen heeft hij in en om Enschede. Niet altijd heeft hij zijn bedrijfswagen nodig om z'n spullen te vervoeren. Als alternatief probeerde hij een paar dagen een elektrische vrachtfiets uit. "Dat gaat heel goed."

De elektrische vrachtfiets is een project van de provincie Overijssel en moet leiden tot minder (vracht)verkeer in binnensteden en minder CO2-uitstoot. Ondernemers kunnen de fiets uitproberen en dat is precies wat De Kooter deed.

Voldoende laadruimte
De ervaringen zijn goed. “Ik kan in deze fiets alles kwijt. Ik heb nu alleen verfspullen bij me, maar gisteren ook een schuurmachine, een frees en een stofzuiger. Het past er allemaal in. De bak kan ik goed afsluiten en de fiets is elektrisch, dus ik word er niet erg moe van”, somt hij een aantal voordelen op.

De Kooter is positief over de elektrische vrachtfiets. Hij denkt er zelfs over om er een aan te schaffen. Dat betekent niet dat hij helemaal afscheid kan nemen van zijn bedrijfswagen. "Die zal ik blijven gebruiken als ik grote materialen moet vervoeren, zoals een steiger."

Kratten paprika's 

Zo’n tachtig kilometer verderop, in Zwolle, fietst conciërge Daan Overweg van de Groene Welle ook op een elektrische vrachtfiets. En ja, ook hem bevalt het goed. "Het is een project dat ik een warm hart toedraag. Ik hoop dat we meer van dit soort fietsen gaan gebruiken op school."

Als we Overweg spreken staat hij op het punt om met de vrachtfiets kratten met paprika’s naar de voedselbank te brengen. “Het fietst heerlijk. Ik kan makkelijk veel spullen meenemen. En het gaat snel. Dat is ook een voordeel."

Positieve ontvangst

Schilder De Kooter merkt dat mensen positief op de fiets reageren. "Ze vinden het leuk en handig. Als ik er zelf een zou hebben, met de naam van mijn eigen bedrijf er op, dan zou dat wel goed bevallen", denkt hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede duurzaam CO2 IJsseldelta Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: