Kevin (24) doneert 30 jaar oude orchideeën aan tropische tuin

Wat doe je met de orchideeën van je oma als ze naar het verzorgingshuis moeten? Weggooien is bij Kevin Brummer (24) uit Almelo niet opgekomen. Hij doneerde vanochtend samen met zijn broer de dierbare planten van oma aan een tropische tuin in Luttelgeest, Flevoland.

"Ze heeft bijna 30 jaar plezier van de planten gehad. Dan gooi je ze niet zomaar weg", vertelt Kevin. "Daarom hebben we haar orchideeën naar De Orchideeën Hoeve gebracht. Daar heeft m'n oma ze ook ooit gekocht."

De tropische tuin is blij met de gift van Kevin en zijn broer. "Op zichzelf zijn orchideeën niet zo bijzonder. Je kunt ze overal krijgen. Wat deze gift bijzonder maakt is dat de planten zo oud zijn. En daarbij nog tiptop in orde zijn", vertelt Rene van den Bos.

Bijzondere daad

"Ik vind het heel bijzonder dat Kevin dit over heeft voor zijn oma", zegt Van den Bos. "Het is vanuit Almelo een flinke rit naar ons toe."

"Hij had ze ook weg kunnen gooien. Zonde misschien, maar ik denk dat dat heel vaak gebeurt als ouderen naar een verzorgingshuis moeten."

"We hebben Kevin en zijn broer daarom twee vrijkaarten gegeven. Kunnen ze nog een keer komen kijken."

Zijn de planten te zien?

"Jazeker", lacht Kevin trots. "Ze zijn meteen bijgezet in de kas die toegankelijk is voor publiek."

Van den Bos: "We zijn momenteel bezig om die kas te vernieuwen. Elke plant erbij is fijn."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: