Vier Almeloërs vluchten uit schuddend restaurant op Bali: "Ik dacht dat ik niet goed werd"

Het was voor Rinaldy uit Almelo zijn achtste keer op Bali, maar dit had hij nog niet eerder meegemaakt. "Ik dacht eerst dat ik niet goed werd", vertelt hij over de naschokken van de aardbeving op het Indonesische eiland.

Het buureiland Lombok is afgelopen weekend getroffen door een aardbeving van 7 op de Schaal van Richter. Ruim negentig mensen hebben de beving niet overleefd, voornamelijk door ingestorte huizen.

Restaurant

Het was voor de Almeloërs Rinaldy, Laura, Boy en Pien de eerste dag in de plaats Kuta, op het eiland Bali. Als het viertal net in een restaurant hun eten geserveerd krijgt, begint het. "De grond, hotels en onze tafel met eten begonnen allemaal te trillen", beschrijft Rinaldy.

Toch is een aardbeving niet het eerste waar hij aan denkt. "Ik dacht eerst dat ik niet goed werd. Maar toen er mensen schreeuwden en vluchtten, handelden we snel. We sprongen op en renden hand in hand met onze tas en paspoorten naar het strand."

Op het strand aangekomen realiseren de Almeloërs dat het de hevige naschokken van een aardbeving waren. "Toen hebben we direct onze dierbaren gebeld, om te vertellen dat wij in veiligheid waren."

Op hun hoede

Over acht dagen stond een trip naar Lombok op de planning, maar die hebben de Almeloërs geannuleerd. "Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers op Lombok. Wij waren getuige van naschokken, die al erg heftig waren, laat staan wat die mensen op Lombok hebben meegemaakt."

Het gezelschap is nu extra op hun hoede. "We hebben standaard onze paspoorten en andere belangrijke papieren bij ons", zegt Rinaldy. "We hebben lang naar deze vakantie uitgekeken, dus we willen nu gaan genieten", besluit hij.

Meer over dit onderwerp:
aardbeving indonesië Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: