Verhuizing beeld naar Lowlands loopt vertraging op door wespennest

De verhuizing van een tien meter hoog beeld vanuit de beeldentuin van Kasteel Het Nijenhuis naar Lowlands loopt een uur vertraging op. In het beeld is namelijk een wespennest gevonden. "En die moet er eerst uit", vertelt John Verduyn van 08Metaal.

"Het hoofd ging eraf en ik zag een gele bol", vertelt Verduyn. "Ik ga niet naar boven, als daar een wespennest zit. Als je in de pop zit, kom je er waarschijnlijk niet levend uit.

Beelden naar Lowlands

Het beeld Mikkel is komend weekend, net als een ander beeld van Museum De Fundatie, te zien op het festival Lowlands in Biddinghuizen. Op die manier hoopt het museum ander publiek te enthousiasmeren voor kunst.

"We hebben 17 miljoen Nederlanders van wie we weten dat 3,5 miljoen regelmatige museumbezoekers zijn. Dat betekent dat er 13,5 miljoen Nederlanders zijn die niet in musea komen. En ik vind het toch heel belangrijk dat ze die kunst zien, dus het is heel interessant om hele goede kunst op mooie plekken te brengen waar veel mensen zijn", zegt Ralph Keuning, directeur van De Fundatie.

Meer over dit onderwerp:
Wijhe Salland Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: