Puppy Kees zondag naar Italië voor hartoperatie door inzamelingsactie: "We zijn sprakeloos"

Met een crowdfundingsactie hebben Gerben Hoetink en Barbara ter Beek - baasjes van de zieke puppy Kees - €4000 opgehaald. Met dit bedrag kan Kees een levensreddende operatie ondergaan in Italië. En het gaat snel gebeuren: aanstaande dinsdag gaat Kees onder het mes.

Operatie in Italië 

Puppy Kees uit Zwolle is ziek. Hij lijdt aan een zeldzame hartafwijking. "Hij slikt dertien medicijnen per dag, die eigenlijk voor mensen bedoeld zijn. Maar hij móet ze slikken, anders gaat hij dood", vertelt baasje Hoetink. 

De enige optie om hem beter te kunnen maken, is middels een operatie. Maar het is nog niet zo gemakkelijk om deze operatie te krijgen. De enige arts die gespecialiseerd is in dit soort afwijkingen, is een Italiaan.

En dat betekent dat Kees alleen geholpen kan worden in Italië. Maar dat heeft een prijskaartje. "We hebben €4000 nodig om de operatie en de reiskosten naar Italië te kunnen dekken".

Donaties

De familie besloot een crowdfundingsactie op te zetten. Dit is een manier om geld in te zamelen middels donaties. Mensen kunnen dan geld geven als ze willen. "Een anonieme donateur doneerde gisteren duizend euro, waardoor we over ons streefbedrag heen zaten", vertelt Ter Beek.

Een emotioneel moment voor het gezin: "Ik geloofde het eerst ook niet. Ik vind het zó mooi dat mensen zoveel konden doneren".

De operatie is al snel; volgende week dinsdag gaat Kees onder het mes. De familie vertrekt aankomende zondag naar Italië. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle dieren Puppy Nieuws
Deel dit artikel: