VVD-Statenlid Brommer: "Verbeteren verkeerssituatie N35 staat met stip op één"

Welke verkeerssituatie in Overijssel moet absoluut verbeterd worden? VVD-Statenlid Gert Brommer en gedeputeerde Bert Boerman weten het wel: de N35. "Het staat met stip op één, het knelpunt daar móét opgelost worden", benadrukt Brommer.

Het is de dag van de file. Zo begon de dag met het nieuws dat we de komende vijf jaar naar verwachting fors langer in de file staan door de toenemende verkeersdrukte. Even later volgde het nieuws dat het nationale filerecord van dit jaar verbroken is met 970 kilometer aan stilstaand verkeer. 

Klein lichtpuntje is dat de toenemende verkeersdrukte het gevolg is van economische voorspoed. "De aantrekkende economie zorgt ervoor dat wegen dichtslibben", zegt gedeputeerde Bert Boerman. "Dat vraagt om actie."

Economische centra

Wie over files praat in Overijssel, komt snel uit bij de N35. Zo ook Boerman; "Het verbindt de twee economische centra van de provincie, Twente en Zwolle, daar moeten twee rijbanen komen."

Voor VVD-Statenlid Gert Brommer staat het verbeteren van de verkeerssituatie op de N35 met stip op één. "We moeten er voor zorgen dat het in Den Haag op de agenda blijft staan", vertelt Brommer.


Het Rijk overtuigen

De provincie moet het Rijk ervan overtuigen dat een goede doorstroming van het verkeer op de N35 ook voor de rest van Nederland van belang is, vertelt Brommer. Het Statenlid hoopt op die manier geld te krijgen om de situatie op de N-weg te verbeteren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
N35 Bert Boerman Gert Brommer VVD Nieuws
Deel dit artikel: