Hoe de gemeente ervoor gaat zorgen dat straten Balkbrug niet meer overstromen

Gemeente Hardenberg gaat een aantal extra maatregelen treffen om wateroverlast terug te dringen in Balkbrug. Eerder getroffen maatregelen waren niet voldoende, zo bleek in juni dit jaar nadat straten in Balkbrug wéér blank stonden. Vanaf 12 november zullen de werkzaamheden hiervoor van start gaan.

Verschillende keren was het dorp Balkbrug de pineut als het gaat om extreme wateroverlast door regen. Zo ook in juni van dit jaar. Op de videobeelden is te zien hoe straten overliepen. Ondanks de hevige overstroming was er dit keer wel een verbetering ten opzichte van vorige overstromingen: woningen bleven nu bespaard. 

Al eerder zorgde de gemeente namelijk voor een verlaging van een deel van De Omloop, de straat die de meeste last heeft van overstromingen. Daarnaast legde ze een wadi -een infiltratievoorziening- aan. De aangelegde wadi bleek in juni echter van onvoldoende grootte om het overtollige water op te kunnen vangen.

Waterberging

En dat betekent dat er meer zal moeten gebeuren om toekomstig wateroverlast in Balkbrug terug te dringen. Gemeente Hardenberg kocht daarom een perceel van ongeveer 2750 vierkante meter vlakbij De Omloop.

Op dit perceel wordt vervolgens een verdieping gemaakt zodat overtollig water van de wadi, via een nog aan te leggen waterafvoer, naar deze nieuwe berging kan stromen. De gemeente werkt voor de aanleg hiervan samen met het Waterschap. De aanleg zal 12 november van start gaan en zal naar verwachting duren tot februari 2019. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
vechtdal wateroverlast Nieuws
Deel dit artikel: