Begeleider laat dromen cliënten uitkomen én legt deze momenten vast

De 28-jarige Cornelis uit Kampen kreeg vandaag een wel heel bijzondere verrassing van zijn begeleider. Hij mocht namelijk gaan koken bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. "Ik kon het níet geloven."

Vanochtend werd Cornelis verrast door zijn begeleider Kim Kok. Cornelis wist wel dat er een verrassing zou komen, maar wist nog niet wat deze verrassing precies inhield. Toen hij hoorde dat hij een kookworkshop kreeg bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, kon hij zijn geluk niet op. "Ik kon het níet geloven." 

Fotoserie

Cornelis is één van de bewoners InteraktContour in Kampen. Dit is een zorginstelling die zich richt op mensen met een aangeboren en niet-aangeboren hersenletsel. Als gevolg van een hersentumor heeft hij elke dag begeleiding nodig in het dagelijkse leven.

Kim Kok begeleidt cliënten van InteraktContour. Eén van hen is Cornelis. Om te laten zien wie haar cliënten zijn, besloot ze een fotoproject te starten. "Ik wil laten zien wíe mijn bewoners zijn. Bij sommige mensen laat ik dan ook hun belemmeringen zien in het dagelijks leven, puur zodat mensen mee kunnen kijken met hen. Ik wil laten zien wat hun passie is. Dat zegt veel over een persoon", vindt Kim.

Onlangs begon ze met deze serie, waarbij ze haar bewoners fotografeert terwijl hun droom uitkomt. Negentien bewoners doen mee aan het project en dat betekent dat er negentien dromen in vervulling zullen gaan. 

Dromen

Vandaag was het de beurt aan Cornelis. Terwijl hij kookinstructies ontvangt van chef-kok Nelson, legt Kim alles vast met haar camera. "Ik let op een heleboel dingen. Ik let op emotie, ik let op lichaamshouding. Je ziet vaak dat mensen helemaal opleven als ze mogen doen wat ze het allerliefste doen."  

Het was voor Kim al snel duidelijk welke verrassing ze voor Cornelis kon regelen. "Hij vertelt me altijd dat hij zo van koken houdt, dus ik ben gaan bellen en mailen naar restaurants. En ik zou het voor Cornelis wel heel tof vinden als het bij De Librije zou kunnen. En dat kon, gelukkig." De fotoreeks zal vanaf 12 januari te zien zijn bij een expositie in Kampen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kop van Overijssel Zwolle zorg eten Librije Nieuws
Deel dit artikel: