Leerlingen RSG Tromp Meesters krijgen cadeau van de gemeente Steenwijkerland

Leerlingen van RSG Tromp Meesters in Steenwijk werden vandaag verrast met een cadeau van de gemeente. Ze kregen een luchtcompressor als dank voor het opknappen van klassieke straatverlichting in de historische binnenstad van Steenwijk en rondom de haven van Blokzijl.

De compressor, die de jongeren nodig hebben voor de werkzaamheden, was kapot gegaan. De compressor wordt onder meer gebruikt om te schuren, te slijpen en voor zaagwerk.

Dennie Vossebelt is afdelingsleider op de school en blij met het cadeau van de gemeente. "We zien het vooral als blijk van waardering voor het werk dat de leerlingen gedaan hebben. Er zijn heel veel jongeren in de techniek nodig en we zien dit ook als handreiking om dat techniekonderwijs te stimuleren."

Praktijkprojecten belangrijk

Juist praktijkprojecten, zoals het opknappen van straatverlichting, is belangrijk om jongeren enthousiast te maken en te houden voor techniek. "Echter dan dit wordt het niet", aldus Vossebelt. "Wanneer ze er langs lopen kunnen ze tegen hun ouders of vrienden zeggen 'kijk dat heb ik gedaan!'"

Leerlingen RSG Tromp Meesters krijgen cadeau van de gemeente Steenwijkerland (Foto: Simon Dirk Terpstra)
Leerlingen RSG Tromp Meesters krijgen cadeau van de gemeente Steenwijkerland (Foto: Simon Dirk Terpstra)
Fotograaf: Simon Dirk Terpstra
De opgeknapte verlichting rondom de grote kerk in Steenwijk

Andere projecten

Ook allerlei organisaties hebben baat bij het werk, dat goedkoop kan worden uitgevoerd. Zo werd eerder een project gedaan bij zorggroep Oude en Nieuwe Land. Leerlingen knapten daar een ruimte op voor demente ouderen. Bij buitengoed Fredeshiem werd geschilderd. En voor een plaatselijke vereniging werd een oud bankje opknapt.

Betere voorlichting

Vossebelt komt nog weer even terug op het cadeau van de gemeente vandaag. "Want toch moet het daar niet bij blijven." Hij wijst daarbij op het belang van voldoende leerlingen om praktijkprojecten te kunnen blijven uitvoeren. Zo moet er meer en betere voorlichting komen over techniekonderwijs op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Optimale voorzieningen

De afdelingsleider heeft nog een concreet voorbeeld waarbij de gemeente Steenwijkerland een duit in het zakje kan doen. "Wij verhuizen straks met de school naar een nieuwe plek in Steenwijk. Daar moeten optimale voorzieningen komen. Dat moet mooi zijn, dat moet innovatief zijn en we rekenen daarbij echt op financiële en praktische hulp van de gemeente en ook bedrijven in de regio."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: