Het gehandicaptenparkeerkaart-mysterie van Deventer lijkt opgelost

Het lijkt erop dat het Deventer gehandicaptenparkeerkaart-mysterie is opgelost. De gemeente werd eerder dit jaar vanuit het niets overladen met bezwaarschriften over afgewezen gehandicaptenparkeerkaarten. Zo kwamen er in drie maanden twaalf klachten binnen, terwijl er het half jaar daarvoor maar één keer geklaagd is. De gemeente denkt de oorzaak inmiddels gevonden te hebben.

Wie moeilijk te been is, kan een gehandicaptenparkeerkaart krijgen en daarmee op gehandicaptenparkeerplekken staan. Wie zo'n kaart wil hebben, meldt zich bij de gemeente. Een keuringsarts beoordeelt vervolgens of je in aanmerking komt voor een parkeerkaart.

Volgens de gemeente lijkt het er op dat de nieuwe keuringsarts een stuk strenger in de leer is, waardoor meer aanvragen (terecht) worden afgewezen.

Wat scheutig geweest met uitdelen
“We beoordelen alle klachten over afwijzingen”, vertelt gemeentewoordvoerder Maarten Jan Stuurman. “Tot nu toe zijn er geen verzoeken onterecht afgewezen door de nieuwe arts. Vermoedelijk zijn we in het verleden wat scheutig geweest met het uitdelen van kaarten.”

Het zou daarom zomaar kunnen dat mensen bij de eerstvolgende herkeuring de parkeerkaart weer kwijtraken. Dit is voor de gemeente geen reden om in te grijpen; “De normen zijn namelijk niet veranderd en de normen kloppen nog”, vertelt Stuurman. "Als je volgens de normen geen gehandicaptenparkeerkaart nodig hebt, moet je hem terecht weer inleveren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
gehandicaptenparkeerkaart Deventer Nieuws
Deel dit artikel: