Vrouw fietst vol tegen dwarsbalk van hoogwerker in Hengelo: eigenaar niet vervolgd

Een vrouw is vorige week vol tegen een uitstekende balk van een hoogwerker gefietst in Hengelo. Ze is met gezicht -en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat weten dat de glazenwasser die de hoogwerker had geplaatst, niet vervolgd wordt.

Het ongeval was vorige week maandag, vlakbij het station in Hengelo. De vrouw fietste over de Industriestraat richting het Industrieplein toen ze met haar gezicht tegen een uitstekende balk van de hoogwerker knalde. Ze is met een gebroken neus en letsel aan drie nekwervels naar het ziekenhuis gebracht. 

Omgeving rond hoogwerker niet afgezet 

Uit onderzoek blijkt dat de omgeving rond de hoogwerker niet was afgezet. Zo stonden er geen pionnen of borden om fietsers te waarschuwen. Ook was de balk, die op 1.76 meter hoogte hing, niet voorzien van markering.  

Volgens de politie heeft het glazenwassersbedrijf dit niet opzettelijk gedaan. Er is daarom volgens de politie geen sprake van een misdrijf, maar van een ongeluk.

De mensen die op het moment van het ongeval op de constructie werkten, houden contact met het slachtoffer, vertelt de politie. Het is niet bekend hoe het nu met het slachtoffer gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: