Keolis: "We herkennen signalen vakbonden over onveiligheid niet"

Keolis herkent zich niet in de signalen die vakbonden afgeven over de onveiligheid van treinlijnen rond Zwolle. "Het klopt dat we twee weken geleden een vreselijk incident hebben gehad in Borne, maar dit betreft een incident en is gelukkig geen dagelijkse gang van zaken."

"Keolis en de provincie Overijssel moeten nu snel met maatregelen komen." Die oproep deden de vakbonden CNV Vakmensen en BOA ACP. Volgens de bonden is de veiligheid van passagiers en personeel ernstig in het geding op de spoorlijnen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. De bonden baseren zich op een bijeenkomst met machinisten en service & veiligheidsmedewerkers van Keolis.

'Aantal incidenten neemt af'

"Het aantal incidenten in het OV neemt al geruime tijd af. Reizigers waarderen de veiligheid op deze lijn in het algemeen zelfs met een 8,5 en dat is meer dan een half punt hoger dan in 2017. Daarnaast scoren wij op beide trajecten boven het landelijk gemiddelde als het gaat om veiligheid tijdens de rit", laat Keolis in een verklaring weten.

Dat er niet op elke lijn Service & Veiligheid medewerkers actief zijn, klopt volgens de vervoerder. "Wij werken namelijk informatie gestuurd. Dat houdt in dat wij aanwezig zijn op de plaatsen en tijdstippen waar we verwachten dat, conform de ons beschikbare informatie, incidenten zouden kunnen ontstaan. Zoals tijdens carnaval of thuiswedstrijden van FC Twente."

Gesprek

Later deze week staat er een gesprek tussen de vakbonden en Keolis op de rol. "Wij zijn zeer benieuwd op welke cijfers de bonden hun aannames baseren en zullen hen dit vragen in het gesprek dat inderdaad op 2 mei gepland staat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Keolis onveilig trein Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: