Nieuwbouwproject mislukt: Tennisvereniging Heino in grote problemen

Tennisvereniging Heino verkeert in zwaar weer en wordt in haar voortbestaan bedreigd. De club kwam in de problemen, omdat de bouw van een nieuw clubhuis jammerlijk mislukte.

De club begon met bouwen toen de verleende bouwvergunning nog niet definitief was. Een buurman maakte bezwaar en met succes: de rechter stelde hem in het gelijk.

Claim van tienduizenden euro's 
De bouw van het clubhuis werd onmiddellijk stilgelegd, de uiteindelijke vergunning liet lang op zich wachten. Gevolg: het bouwbedrijf diende een claim van vele tienduizenden euro’s in.

"De aannemer geeft aan dat hij omzetverlies heeft geleden en dat salarissen zijn gestegen", vertelt Rob Bakker namens de club. "Het is allemaal niet echt onderbouwd, maar de claim ligt er."


Financiële problemen nemen toe

Die tienduizenden euro's heeft de tennisclub niet. Sterker nog, de financiële problemen van de club nemen toe.


Omdat de vereniging al twee jaar geen clubhuis meer heeft, zijn kantine-inkomsten weggevallen. Ook heeft de club al twee jaar geen inkomsten uit toernooien en wedstrijden, en een aantal leden heeft haar lidmaatschap opgezegd.

'Er is een kans dat we moeten stoppen'
De vereniging heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen en hulp van de gemeente gevraagd, maar echt rooskleurig ziet de toekomst er niet uit. "Er is een kans dat we met de vereniging moeten stoppen", zegt Bakker. "Het houdt op een gegeven moment gewoon op."


"Op dit moment hebben we er een hard hoofd in, maar we moeten positief blijven en eruit proberen te komen met de gemeente, de aannemer en de leden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
heino tennis Salland Nieuws
Deel dit artikel: