Kim Grote Punt beleeft haar geloof in kunst

Kunstenares Kim Grote Punt uit Denekamp maakte een sprongetje van blijdschap toen ze werd benaderd om mee te werken aan de grootste Pinksterviering van Nederland. Ze kan zich helemaal vinden in de combinatie kunst en geloof.

Met een groepje van tien geïnteresseerden uit Tubbergen, Oldenzaal en Denekamp werkte ze anderhalve dag intensief aan een drieluik over Pinksteren. Het schilderij kreeg een plek in de landelijke Pinksterviering in Bolsward, die ook wordt uitgezonden bij RTV Oost.

Religieuze voorwerpen

Het samenwerken met anderen aan een kunstwerk is voor haar heel inspirerend. "Het proces van hoe zo'n kunstwerk tot stand komt, is misschien nog wel mooier dan het resultaat", zegt ze. Ook religieuze voorwerpen en oude schilderijen met religieuze voorstellingen inspireren haar.

the making of (Foto: RTV Oost)
the making of (Foto: RTV Oost)

"Mensen brengen mij wel eens wat", zegt ze, terwijl ze wijst op een groot schilderij met Jezus en zijn discipelen in een korenveld. "Ik kan er wel een museum mee inrichten." Ze koestert de schatten die haar worden gebracht.

Stilte 

Ze kan erg genieten van een mooie viering met veel rituelen en gezang, maar ook de stilte van een lege kerk maakt haar blij. Kunst heeft haar geholpen om weer dichter bij haar eigen geloofsbeleving te komen.

Zondag 9 juni in Hoogtij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Hiernumaals Denekamp Kunst Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: