Achtduizend kaarsen aangestoken tijdens Samenloop voor Hoop in Tubbergen

Met een kaarsenceremonie tijdens de Samenloop voor Hoop in Tubbergen zijn duizenden mensen herdacht. Langs een route door het centrum van het dorp stonden achtduizend kaarsen. Op de kaarsenzakken zijn persoonlijke wensen en gedachtes geschreven. 

Het evenement is vanmiddag van start gegaan. 2500 deelnemers lopen in 125 verschillende teams mee om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Het is de grootste Samenloop voor Hoop van Nederland. 

Kaarsen

Met de ceremonie worden dierbaren die aan kanker zijn overleden herdacht, wordt gevierd dat mensen de ziekte hebben overwonnen en worden degenen die ziek zijn gesteund. De ceremonie werd geopend door een vrouw die vertelde dat ze twee keer is getroffen door kanker. 

Ook werden er acht kaarsen aangestoken op het podium. Daarna liepen deelnemers langs het lint van lichtjes. De route is ongeveer 700 meter. "Een emotioneel moment", vertelt verslaggever Jaap Even.

 

Kaarsenceremonie bij Samenloop voor Hoop in Tubbergen (Foto: Jaap Even / RTV Oost)
Kaarsenceremonie bij Samenloop voor Hoop in Tubbergen (Foto: Jaap Even / RTV Oost)

De kaarsenzakken zijn verkocht door de deelnemende teams en kostten vijf euro per stuk. Uiteindelijk zijn er achtduizend zakken verkocht. Al het geld gaat naar KWF Kankerbestrijding. 

Live op RTV Oost

De deelnemers lopen door tot morgenmiddag 16.00 uur. Morgenochtend zijn we vanaf 10.00 uur opnieuw in Tubbergen met Radio Oost. Van 12.00 tot 17.00 uur kun je op TV Oost en rtvoost.nl live meekijken met de lopers. Om 18.00 uur eindigen alle uitzendingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: