Opnieuw goud voor Jeffrey Hoogland met teamsprinters

De Nederlandse sprinters hebben bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Glasgow wederom goud gepakt op de teamsprint. Het Nederlandse trio, met Jeffrey Hoogland uit Nijverdal in de gelederen, versloeg in de finale Groot-Brittannië - net als een week geleden in Minsk - met 1,352 seconde verschil.

Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Hoogland leken in de finale geduchte concurrentie van de Britten te krijgen. Die waren in het onderlinge duel in de finale zelfs sneller bij de eerste en tweede tussentijd. Met een razendsnelle slotronde stelde Hoogland tegen Joseph Truman het goud alsnog zeker in een tijd van 42,163.

Kampenaar Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos van Beat Cycling Club grepen tegen Frankrijk naast het brons. Bos kon het als slotrijder niet afmaken voor Beat.

Kyra Lamberink

Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink uit Bergentheim konden na de eerste ronde al hun spullen pakken. Het Nederlandse duo klokte de vijfde tijd in de kwalificatie en moesten in de eerste ronde uiteindelijk hun meerdere erkennen in het Duitse Team Erdgas.2012. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.