Geen anderhalve meter afstand in de keuken: KFC, Burger King en FEBO op foodcourt Zwolle per direct dicht

De KFC, Burger King en FEBO op het zogenoemde foodcourt in Zwolle zijn op last van de gemeente Zwolle gesloten. De fastfoodrestaurants moesten per direct hun deuren sluiten op basis van de noodverordening, omdat het personeel in de keukens te dicht op elkaar stond.

In de restaurants van de ketens kon al niet meer gegeten worden, wel kon er nog besteld en afgehaald worden. Ook dat is er nu dus niet meer mogelijk. 

Bij een controle door toezichthouders bleek vanmiddag dat werknemers van alle drie ketens in de keuken de anderhalve meter afstand niet in acht namen. Daardoor stond het personeel te dicht op elkaar, terwijl bedrijven een veilige werkomgeving moeten bieden en zich moeten houden aan de maatregelen die zijn getroffen in verband met coronavirus.

'Opening ligt bij ondernemers'

"Als de ondernemers aan kunnen tonen dat ze zich aan de richtlijnen houden, mogen ze weer open", laat woordvoerster Cathelijne Koppert weten. Een datum is niet bekend. "Dat ligt bij de ondernemers."

De toezichthouders rijden door Zwolle en controleren plekken waar nog veel mensen samen kunnen komen. Het is de eerste keer dat de gemeente Zwolle bedrijven op basis van de noodverordening heeft gesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: