Wat vind jij: Om de huren betaalbaar te houden moet eigen woningbezit duurder worden gemaakt

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de huurprijzen in Nederland dit jaar fors gestegen zijn ten opzichte van voorgaande jaren. Huurders betalen sinds 1 juli van dit jaar gemiddeld 2,9 procent meer huur dan een jaar eerder. Het leidt tot frustratie bij de oppositie in de Tweede Kamer. 

Oppositiepartijen dringen bij het kabinet aan om de belangen van huurders te waarborgen en de Eerste Kamer riep minister Kajsa Ollongren eerder al op om de huren tijdelijk te bevriezen. 

Volgens de NOS wil het kabinet huurders, die moeite hebben om de huur te betalen, tegemoetkomen. Naar verluidt worden volgende week op Prinsjesdag plannen gepresenteerd om de verhuurderheffing voor sociale huurwoningen te verlagen met 200 miljoen euro. Met dat geld zouden de huren van mensen die in financiële problemen zitten verlaagd kunnen worden. De vraag is of deze maatregel daadwerkelijk mensen met een sociale huurwoning gaat helpen. 

Wat vind jij? Moet eigen woningbezit duurder worden gemaakt om zodoende de huren betaalbaar te houden voor mensen met minder draagkracht? Of vind je dat mensen met een koopwoning niet hiervoor hoeven op te draaien? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren