Expeditie Oost: Ruim 30 olifanten landen op Kerkplein Ootmarsum

Als echte diva's maakten ze gister hun entree, de ruim 30 olifanten die de komende maanden ingezet gaan worden bij de Elephant Parade in Ootmarsum.

Wanneer wij aankomen is organisator Jeroen Enkelaar druk doende aanwijzingen te geven aan de vrachtwagen en de kraanmachinist. Beiden zitten vol in de concentratie om de kunstobjecten uit de vrachtenwagen te halen, tijdelijk te 'parkeren' op het Ton Schultenplein om ze vervolgens, stuk voor stuk, richting het Kerkplein te transporteren.

De eerste olifanten zijn gearriveerd! (Foto: Ronny Langhorst)
De eerste olifanten zijn gearriveerd! (Foto: Ronny Langhorst)

Een groots gebeuren

"Ja, ja, een hele operatie. We hadden gehoopt dat de vrachtenwagen tot aan het Kerkplein, middenin het centrum van Ootmarsum, zou kunnen komen, maar helaas. De truck is te groot en zodoende laden we honderd meter eerder uit en worden de olifanten als echte diva's, één voor één, vol bravoure richting het Kerkplein gebracht', aldus Enkelaar.

Team Expeditie Oost filmde de aankomst en de plaatsing van de eerste kunstobjecten die aankwamen. Een stressvol klusje ...

Nieuwsgierig

De hele operatie trekt ontzettend veel bekijks. "Mooi om te zien dat mensen nú al geïnteresseerd zijn. Het zijn ook prachtige exemplaren", aldus een trotse Enkelaar wiens telefoon ondertussen alweer rinkelt.

Van eigen grond

De ruim dertig beschilderde olifanten komen van over de hele wereld. "Bangkok, Thailand, Brazilië, je kunt het zo gek niet bedenken. En het mooie is, dat deze buitenlandse exemplaren worden aangevuld met zeven olifanten uit Ootmarsum. Zeven eigen kunstenaars die ook een olifant hebben beschilderd. Geweldig toch?", aldus Enkelaar. 

José Reuvekamp en haar MobiFant (Foto: Ronny Langhorst)
José Reuvekamp en haar MobiFant (Foto: Ronny Langhorst)
Onlangs bezocht Team Expeditie Oost José Reuvekamp. Zij was op dat moment druk doende om haar Mobi de perfecte looks mee te geven.

Covid 19

"Normalerwijs bruist het in dit kunststadje het hele jaar door maar vanwege Covid 19 is er hier veel minder bedrijvigheid geweest het afgelopen half jaar. Middels deze buitententoonstelling proberen we toch het publiek weer naar het mooie Ootmarsum te krijgen", aldus een trotse Enkelaar, voorzitter van Evenementenorganisatie Dinkelland. 

Komt dat zien ....

Van 15 september tot en met 30 oktober is de parade te zien in het centrum van Ootmarsum én het buitengebied van Noord Oost Twente.

Jeroen Enkelaar bij een 'eigen' olifant, die van Maureen Knobben (Foto: Ronny Langhorst)
Jeroen Enkelaar bij een 'eigen' olifant, die van Maureen Knobben (Foto: Ronny Langhorst)
Jeroen Enkelaar bij een 'eigen' olifant, die van Maureen Knobben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: