Nederlandse baanwielrenners mijden EK om corona

De Nederlandse baanwielrenners doen niet mee aan de Europese kampioenschappen in november in de Bulgaarse stad Plovdiv. Wielerbond KNWU heeft besloten het toernooi van het programma te halen, omdat voor Bulgarije momenteel 'code oranje' geldt in de coronacrisis.

Dat betekent dat het ministerie van Buitenlandse Zaken aanraadt om alleen voor noodzakelijke reizen naar het Oost-Europese land te gaan. Wie Bulgarije toch bezoekt, moet bij terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine.

Titels niet verdedigen

De Overijsselse baanwielrenners Jeffrey Hoogland, Kirsten Wild en Roy van den Berg werden vorig jaar nog Europees kampioen op één of meerdere onderdelen, maar die titels kunnen ze nu dus niet verdedigen.

Amper wedstrijden

De KNWU-directie vindt het niet veilig en verantwoord om de baanwielrenners naar Plovdiv te sturen. De EK zijn van 11 tot en met 15 november. Mogelijk gaat de Nederlandse bond wel een toernooi in eigen land organiseren voor de Nederlandse baanploeg. Vanwege de coronacrisis staan er verder amper wedstrijden op het programma.

Nederland beschikt over een bijzonder sterke baanploeg, die volgend jaar veel medailles wil oogsten op de Olympische Spelen van Tokio.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: