Podcasts

Alle RTV Oost-podcasts

 • KlaarWakker To Go

  KlaarWakker To Go is een vervolg op het radioprogramma KlaarWakker, waarin het nieuws van de dag in hoog tempo nog een keer aan de luisteraar wordt voorgeschoteld. Ook gaat de podcast verder waar het radioprogramma stopt en staan Radio Oost presentatoren Jan-Willem Kobes en Bastiaan Kleinjan stil bij keuzes die zijn gemaakt in de radio-uitzending. Lekker, informatief en makkelijk mee te nemen: dat is KlaarWakker To Go.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn 

 • Moord op het Oosterveld

  Begin juli 2018 is op Het Oosterveld in Enschede de 26-jarige Daan Mellee doodgeschoten. De afgelopen twee jaar heeft de politie de moord (nog) niet kunnen oplossen. Wat doet die onzekerheid met nabestaanden? Wie was Daan eigenlijk en waarom moest hij dood?

  Misdaadjournalist Tom Meerbeek dook in deze zaak en maakte de podcastserie 'Moord op het Oosterveld'.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Vrij Gesproken

  Vrij Gesproken

  In deze podcast bespreken strafpleiter Jan Vlug uit Deventer en Tom Meerbeek, misdaadjournalist bij RTV Oost criminaliteit en ontwikkelingen in de rechtsstaat Oost-Nederland.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►Google

 • De Oosttribune

  In De Oostttribune bespreekt Bert van Losser elke maandag en vrijdag het Overijsselse voetbal. Analist Jan van Staa en verslaggever Tijmen van Wissing zijn de vaste gasten. Op vrijdag komen ook anderen uit de Overijsselse voetbalwereld aan het woord.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Groot Onderhoud

  De presentatoren praten met al dan niet prominente Overijsselaars over hun passie, politiek, sport en andere zaken.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►Online ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Sint zoekt residentie

  De intocht van Sinterklaas verloopt door de coronacrisis anders dan anders. De goedheiligman komt tot zijn grote frustratie de Randstad niet meer in. Minister van Sinterklaaszaken, Ank Bijleveld, stuurt Sinterklaas door naar het oosten van het land, daar is ruimte genoeg. En dus vaart de stoomboot met een mopperende en mokkende Sinterklaas door naar Overijssel, op zoek naar een nieuwe residentie…

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn ►Google

 • De Roze Golf

  Wekelijks magazine voor Overijsselse homo's, lesbo's en biseksuelen. Met onder meer gesprekken met mensen over hun persoonlijke ervaringen en aandacht voor speciale activiteiten voor homo's.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►Online ►RSS ►TuneIn ►Google

 • De Keuze

  Leerlingen uit groep 8 staan voor het belangrijke moment om een middelbare school te kiezen. De coronacrisis maakt dat keuzemoment er niet makkelijker of leuker op. Open dagen gaan anders dan anders en de eindtoets is door corona onder andere omstandigheden dan normaal afgenomen. In de podcast De Keuze duikt RTV Oost in de wereld van de leerlingen van groep 8, die zo goed en zo kwaad als nu kan een keuze voor hun toekomst moeten maken.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►TuneIn ►RSS ►Google

 • Welkom Wolf...

  Sinds de wolf zich weer heeft laten zien in Overijssel kriebelt het bij Roelof Westerhof. Hij gaat op zoek naar het roofdier dat zoveel los maakt bij mensen. Op zoek in eigen provincie en daarbuiten. Hij spreekt met mensen die de terugkeer van de wolf toejuichen, maar ook met mensen die het roofdier liever weer zien vertrekken. Onderweg raakt hij verzeild in een discussie waarbij de standpunten wel heel erg ver uit elkaar liggen.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►Online ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Zo beleefde Overijssel het stormachtige jaar 2020

  2020 was een stormachtig jaar. Het begon met carnavalsoptochten die werden afgelast vanwege onstuimige weersomstandigheden, maar de echte storm moest toen nog komen. Hoe een provincie gebukt ging onder het virus en de bijbehorende maatregelen - en wat er nog meer gebeurde in 2020 - hoor je in de RTV Oost podcast 'Zo beleefde Overijssel het stormachtige jaar 2020'

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►TuneIn ►RSS ►Google

 • De Stikstof Podcast

  Hoe zit het nou eigenlijk met die stikstofcrisis? Er wordt zoveel over gezegd, maar wat is nou eigenlijk waar?

  In deze podcast nemen Elisabeth van Kleef en Tim Woldering je mee in de stikstofcrisis. Uitspraken over stikstof worden besproken en gefactcheckt om zo de stikstofcrisis begrijpelijk te maken.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Wijzen uit het Oosten

  In Wijzen uit het Oosten gaan Jasper Morssink en Job Ravelli in gesprek met inspirerende en bijzondere mensen uit Overijssel. YouTubers, ondernemers en andere interessante figuren krijgen bezoek van deze heren.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Sta op en vertel!

  De podcast Sta op en vertel!, is een podcast waar Overijsselaars waargebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Dit kunnen allerlei verhalen zijn. Bijvoorbeeld over die ene keer dat je 112 moest bellen of een verhaal over die bizar toevallige gebeurtenis die je meemaakte terwijl je op reis/aan het werk/bij je oma was. RTV Oost biedt een 'keukentafel' waar Overijsselaars zich thuis voelen en naar elkaars verhalen luisteren.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Letter voor Letter

  'Letter voor Letter' is een muzikaal programma met René Karst en Carola Smit, dat draait om de schoonheid van taal, lezen en schrijven. Het is bedoeld om de groep duizenden laaggeletterden in onze provincie te bereiken, en ze vervolgens op weg te helpen richting beter leren lezen en schrijven.

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Kennisfestival Deventer

  Hans Bellert en Jaco Meijboom van RTV Oost verzamelden gasten en sprekers tijdens het Kennisfestival in Deventer. In een aantal podcasts zijn prangende kwesties besproken die donderdag 14 juni 2018 in het Havenkwartier centraal stonden.

  Luister via:

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►Online ►RSS ►TuneIn ►Google

 • Punt Komma

  Hans Bellert praat je bij over het sociaaleconomisch nieuws uit Overijssel. Met interviews, gesprekken en reportages.

  Luister via:

  ►iTunes ►Spotify ►Stitcher ►RSS ►TuneIn ►Google