thumbnail

Thuis in Overijssel

Uitzending van woensdag 6 november 2019 om 17:00

Delen

Hogere lonen en een lagere werkdruk: dat was de voornaamste inzet van de leraren die vandaag staakten. De landelijke staking was natuurlijk in Den Haag, maar ook in Overijssel werd geprotesteerd. Zoals in Enschede en Zwolle, waar de Algemene Onderwijsbond (AOB) vandaag regionale acties heeft georganiseerd. 

Een advocaat uit Enschede is vanmorgen beschoten in het Duitse plaatsje Gronau, even over de grens bij Glane. De politie is een klopjacht gestart naar de daders. De schietpartij had plaats op de Lossersestrasse in Gronau, net over de grens bij Glane. De witte auto had een Nederlands kenteken. Volgens de Duitse politie zitten er meerdere personen in de auto. Er lijkt sprake van een gerichte aanslag. De politie zegt namelijk dat er zeer waarschijnlijk een verband tussen de 43-jarige advocaat en de schutters is.

Na een flinke reis kwam de ‘wensambulance’ uit Twente vanmiddag aan bij het Kilimanjaro Christian Medical Centre (KCMC) in Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. Vooral techneuten Arnold en Fons, die de ambulance voor vertrek volpropten met hulpgoederen waaronder veel rolstoelen, waren enorm blij met de aankomst van ‘hun ambulance’.