thumbnail
11

Het Groene Oosten

Uitzending van dinsdag 20 april 2021 om 17:40

Meer info: http://www.hetgroeneoosten.nl

Delen

De Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoerasgebied van West-Europa en is opgenomen als Natura 2000-gebied. Er leven veel zeldzame planten en dieren. De provincie Overijssel en Staasbosbeheer willen deze natuur, die onder druk staat, behouden en versterken.

Presentator André van der Zee gaat met de boswachter op pad door Noordmanen. Een gebied dat een natuurlijke verbinding is tussen de Weerribben en de Wieden. Hier worden de komende jaren aanpassingen gedaan om het gebied geschikt te maken voor onder andere de vuurvlinder, diverse moerasvogels en blauwgrasland.

 

Waar komt het eten dat op je bord ligt eigenlijk vandaan? Wie heeft het voor je gekweekt en gemaakt? En hoeveel kilometers zitten er tussen de boer en je bord?

In Deventer en omgeving werken streekproducenten en winkeliers sinds kort samen in de coöperatie Van Onze Grond. Uniek aspect hierbij is dat je voor de verse producten niet langs de boer hoeft te gaan maar deze gewoon bij de supermarkt in de buurt kunt halen. Via een QR-code op de verpakking weet je precies van welke boer of tuinder je product komt.

 

Misschien herken je het wel; de verleiding om steeds, vaak onnodig, nieuwe spullen te kopen. Groene Vlogger Marianne Hutten deelt in een vlog graag haar ervaringen met jou, samen met enkele tips & tricks om minder in de verleiding te komen.