thumbnail

Expeditie Oost

Uitzending van zondag 17 oktober 2021 om 11:00

Delen

Hij is er zo gek op dat hij alles spaart van het merk Ferrari. Een megagrote collectie en daarmee is zijn complete zolderkamer inmiddels omgetoverd tot museum. Wat een pracht en praal en wat kost het een vermogen (aan spaarcenten). Jan Herm Gerritsen heeft maar liefst 1.200 miniatuur Ferrari's. De duurste: 550 euro.

De verzameling is hem heilig. Gordijntjes altijd dicht, zodat de kleur goed blijft en poetsen, dat doet ie met handschoenen aan en een kwastje in de hand. Bij hoge uitzondering mochten de gordijntjes even open, zodat Expeditie Oost de collectie kon filmen.

De 47-jarige Jeroen van der Vegt uit Kampen lijdt al 21 jaar aan de ongeneeslijke ziekte Multiple Sclerose (MS). In Nederland lijkt zijn situatie uitzichtloos nu de dokters hebben aangegeven dat hij uitbehandeld is. Vrienden, familie en Jeroen zelf laten het er niet bij zitten. Ze organiseren van alles om 50.000 euro op te halen voor een stamceltransplantatie in Rusland.
Strijdbaar en levenslustig, zo zou je Jeroen kunnen omschrijven. Hij reed al 213 kilometer in een scootmobiel door Friesland en bracht een eigen speciaalbiertje op de markt. Met de stichting Poen voor Jeroen willen ze hun doel halen. Expeditie Oost ging bij hem langs.